mort_logo

kocka_S_rukom

mort_povezhi_se

facebook_mort
 mort_tjub mort_band_camp

crta_nova

raspored_blog

crta_nova

MEDIJI_o_nama

“Punkerska žestina, “speed” koji duguje nešto poukama Motorheada te riffovi a la Pete Townshend u uvodnoj “Rea” – i eto – u najkraćem ne samo sjajnog uvoda u debitantski album sinjskog M.O.R.T.-a već i dijagnoze prvijenca “Odjel za žešće”. Pjevač John, gitarist Zvrk, basist Kikos i bubnjar Mile savršeno su domišljen proizvod i temeljne ideje rockerske rebelije i “sinjskog stanja (d)uma, pozitivne geografije i globalne recesije”.”
Zlatko Gall – Slobodna Dalmacija

“Sinjani su rado viđeni gosti na domaćem terenu, ali i u susjednoj BiH, u čijim su brojnim gradovima već stekli vjernu publiku željnu njihovih uvjerljivih i energičnih nastupa. Tako su svojim automobilom proteklih mjeseci iz vikenda u vikend putovali prema Čapljini, Trilju, BanjojLuci, Bihaću, Livnu, Zagrebu, Neumu, Benkovcu, Šibeniku…”
Mirela Goreta – Slobodna Dalmacija

“Prvo što će te primjetiti od samog početka je fanatična vjera i ljubav prema onome što rade i to, to se ne može fingirati tu nema tate i debele kravate koji to može platiti, kupiti, financirati. Ili jesi ili nisi. Oni jesu.”
Mihael Pinter – Soundguardian.com

“Uglavnom, nakon ovog albuma, možda je vrijeme za neki “juriš” na Zagreb, na KSET gdje bi M.O.R.T uz Shewu i još poneki izdanak proključale sinjske scene, stavio konačni pečat na ono što već neko vrijeme tvrdim – ovo je najbolji rokenrol bend u Hrvatskoj danas. Točka.”
Mihael Pinter – Soundguardian

“Daroviti Sinjani bez kompromisa i s mnogo charliechaplinovskog humora seciraju društvenu zbilju, u paradoksima svakodnevice nalaze inspiraciju za tekstove, i sve to umotavaju u čvrsti gitaristički psihodelični pub-rock s elementima bluesa i countrya. Njihova glazba je glazba malog grada u kojem nema perspektive za mlade, u kojima caruje dosada i prepuštenost samima sebi. Grupa M.O.R.T. ima fantastičnu scensku prisutnost, a još veće od toga je njihova autentičnost. Iako ne sviraju ništa novo, grupa je uspjela blues, country, rock i punk obrasce prilagoditi sebi, kako su to činili Partibrejkersi i Majke, a vjerujem, ako se u međuvremenu ne propiju i ne počnu kockati, da će imati veliku karijeru.”
Zoran Tučkar – muzika.hr

“Naime, kako kaže jedan moj prijatelj glazbenik „u rokenrolu više nemaš šta izmisliti, sve je odsvirano, sve se zna..“ , što bi značilo ili ga imaš ili nemaš u sebi i to čini razliku između dobrog rokenrol benda i onog manje dobrog. To čini M.O.R.T. za sada dobrim bendom, premda me vuče da kažem i više od toga. Imaju beat, imaju groove, imaju strast, imaju ludost, krv, karizmu, znoj pa i famozne suze, sve ono zbog čega se rokenrol voli.”
Mihael Pinter – Soundguardian

“Relativno skroman prostor Split Circusa bio je ovom prilikom popunjen do maksimuma, a svoj splitski akustični koncert M.O.R.T je odradio u poprilično opuštenoj atmosferi, gotovo kućnoj.”
Martina Melvan – infozona.hr

“Za svakog ponešto, reklo bi se. Premda glazbeno nisu dotjerani (na omotu piše da se Kikos uči svirati bas, a bubnjar Mile je naučio ubrzavati ritam), njihova snaga su jednostavno koncipirane melodične pjesme koje imaju svoju priču i težinu u sklopu r’n’r svjetonazora. Promukli punkerski vokal, melodični basovi, dostatan ritam i od svega ponajbolji gitaristički rad, M.O.R.T. je već plasirao na listu velikih nada (pobjednici Jelen Demofesta u Banja Luci 2013) od kojih valja očekivati nova intrigantna ostvarenja. Oba palca gore!”
horvi – terapija.net

“M.O.R.T., bend koji je već dobro poznato ime na domaćoj underground sceni, nedavno je dobio pečat za kraj svoje demo faze. Pobjeda na šestom izdanju banjalučkog Demofesta zasluženo je progurala sinjsku rock četvorku među velike igrače. Dalmacija ih je stvorila, Zdenko Franjić prepoznao, a najprestižniji demo fest u regiji otvorio im vrata raja gdje sigurno pripadaju. Hrvatska bi napokon trebala imati novo ime na rock sceni koje će se dostojno ‘suprostaviti’ Repetitoru i Bernays Propagandi, te biti ‘the next big thing’.”
Krešimir Blažević – muzika.hr

“na albumu se našlo 11 songova, koji u osnovi komuniciraju sa nekakvim može se to reći punk nasleđem, gde prostora sa razna miksovanja i stilska kombinovanja ima na pretek. Tekstualno su direktni, na mahove pozitivno “suludi” i iskreni, takođe njihov način izražavanja zna biti haotičan, ali isto tako vrlo energičan i jasan. Pesme su im različite među sobom, neke imaju veću dozu melodičnosti, druge čak i elemente psychedelie, ali bend na neki svoj način priča priču, koja kako vidimo zna da naiđe na adekvatan prijem.”
Branimir Lokner – Time Machine Magazine

“Kad su nas pročitali, nismo vjerovali da nam se to događa. Samo smo se u nevjerici pogledali, izgrlili, te krenili prema bini da još odsviramo nešto. Oduševljenje! Onda su nas svi počeli grliti i čestitati nam. Najveća nagrada bila nam je što smo dobili priliku odsvirati još dvije stvari pred punim Kastelom“
Jovana Savanović – eTrafika

“Tada je napetost zaista dosegla vrhunac, a Kastelom su odjeknula četiri slova: M.O.R.T. Pobjednici šestog Jelen Demofesta i najbolji demo bend regije su postali psihodelični punk blueseri, koji su nam u finalu odsvirali i punk tango, a svojom energijom zavrijedili snimanje albuma, kao i jednog spota u MTV produkciji.”
Demofest Banja Luka – demofest website

crta_nova

Copyright 2016 M.O.R.T. | Sva prava Pridržana | Izrada web stranice: Boza Design