Recenzije

Recenzije albuma Standing Runningman

Recenzije albuma Tužna Kocka

Recenzije albuma Odjel za žešće

Recenzije demo albuma Vrhunsko dno

Ostalo

Mediji o nama

“Sinjani su rado viđeni gosti na domaćem terenu, ali i u susjednoj BiH, u čijim su brojnim gradovima već stekli vjernu publiku željnu njihovih uvjerljivih i energičnih nastupa. Tako su svojim automobilom proteklih mjeseci iz vikenda u vikend putovali prema Čapljini, Trilju, BanjojLuci, Bihaću, Livnu, Zagrebu, Neumu, Benkovcu, Šibeniku…”

Mirela Goreta, Slobodna Dalmacija

“Daroviti Sinjani bez kompromisa i s mnogo charliechaplinovskog humora seciraju društvenu zbilju, u paradoksima svakodnevice nalaze inspiraciju za tekstove, i sve to umotavaju u čvrsti gitaristički psihodelični pub-rock s elementima bluesa i countrya. Njihova glazba je glazba malog grada u kojem nema perspektive za mlade, u kojima caruje dosada i prepuštenost samima sebi. Grupa M.O.R.T. ima fantastičnu scensku prisutnost, a još veće od toga je njihova autentičnost. Iako ne sviraju ništa novo, grupa je uspjela blues, country, rock i punk obrasce prilagoditi sebi, kako su to činili Partibrejkersi i Majke, a vjerujem, ako se u međuvremenu ne propiju i ne počnu kockati, da će imati veliku karijeru.”

Zoran Tučkar, Muzika.hr

“Relativno skroman prostor Split Circusa bio je ovom prilikom popunjen do maksimuma, a svoj splitski akustični koncert M.O.R.T je odradio u poprilično opuštenoj atmosferi, gotovo kućnoj.”

Martina Melvan, infozona.hr

“Za svakog ponešto, reklo bi se. Premda glazbeno nisu dotjerani (na omotu piše da se Kikos uči svirati bas, a bubnjar Mile je naučio ubrzavati ritam), njihova snaga su jednostavno koncipirane melodične pjesme koje imaju svoju priču i težinu u sklopu r’n’r svjetonazora. Promukli punkerski vokal, melodični basovi, dostatan ritam i od svega ponajbolji gitaristički rad, M.O.R.T. je već plasirao na listu velikih nada (pobjednici Jelen Demofesta u Banja Luci 2013) od kojih valja očekivati nova intrigantna ostvarenja. Oba palca gore!”