Novi spot i singl – Svijet se sužava

youtube thumbnail video spota Svijet se sužava, benda MORT

Ovo je M.O.R.T.-ov drugi singl sa njihovog nadolazećeg albuma „Samo hrabro i bezveze!“. Pjesma se se utjelovila u Turjacima u bendovskoj prostoriji za probe tokom stresnih i brutalnih uvjeta 2020 godine. Videospot će biti Porinut u eter 3.3.2023, a sam album izlazi 17.3.2023. Budite upozoreni.

O pjesmi:
Za sve one koji se osjećaju izolirano i odbačeno kao da se svijet sužava znajte da je nekad najhrabrija stvar i junački korak tražiti pomoć.
Uvijek postoji netko ko vas može vidjeti, osjetiti i prihvatiti baš takve kakvi jeste.
Pjesma je posvećena našima prijateljima Anti Paladinu i Mariu Radiću koji su nas naglo i prerano napustili, ovo je za vas braćo gdje god bili.
O spotu:
„Koncept za spot Svijet se sužava je u suštini vrlo jednostavan i precizan. Inspiriran poznatom dolly zoom scenom iz Hitchcockove Vrtoglavice (kad James Stewart gleda niz stubište koje se počinje vrtoglavo izduživati), odlučio sam iskoristiti taj pogled „s visine“ i u to uklopiti jednostavan motiv spirale, odnosno kružnog kretanja kamere. Cilj je bio ponuditi jednu drugačiju perspektivu na svijet koji je u neprestanoj kretnji i koji se konstantno obrušava se na nas, a mi stojimo u njegovom središtu, pokušavajući shvatiti što se ustvari događa. Kako bih to ostvario, jedina logična stvar je bila na neki način dići kameru visoko i snimati sve iz zraka. Tu u priču ulazi Konrad Mulvaj, glavni snimatelj, odgovoran za sve kadrove gdje se kamera kreće. Ja sam snimao statične kadrove i zajedno smo montirali video. Tako da cijeli produkcijski tim čine dva čovjeka, a obzirom na tehničku zahtjevnost spota (7 lokacija, zračne snimke i dva dana snimanja), mislim da smo napravili dobar posao i jasno pokazali naš koncept. Ako vam se zavrti u glavi nakon gledanja spota, znači da smo uspjeli u našoj namjeri.“
– Bojan Koštić, redatelj spota

Objavljeno: 06/03/2023

Podijeli...