Draga Majko, dođosmo sebi nakon povratka iz bratske Srbije i Crne Gore pa evo da ti u kratkim crtama opišemo kako nam je bilo.

Otisnuli smo se od kuće u srijedu, 25. 10. s planom da tu noć prespavamo u Tuzli u prijateljice Sassje i njenog muza. More je bilo mirno a vjetar povoljan tako da smo sretno stigli u Sassjin stan i nakon umjerenog pijuckanja i ugodnog razgovora lijepo odspavali i ujutro (26.10.) nastavili put za Novi Sad. Granicu smo prošli bez problema i lako našli Firchie Think Tank. Domaćini su nas ljubazno dočekali, propisno nahranili i dali nam otvoreni šank pa smo u dobrom raspoloženju dočekali koncert i UBILI.

Zvuk super (tonca smo unajmili za Novi Sad i Beograd), mi odlični, publika još bolja. Neki mladi par se zaručio tokom pjesme ”67 sati bez sna” što je dodatno podiglo ionako veselu atmosferu. Pred kraj koncerta se publika pokušala popeti na binu što je Gazdafirči pravovremeno i bez problema spriječio. Smještaj nam je bio odličan. Domaćini i publika oduševljeni svirkom. Zvrk je bio uganuo nogu ali odmah ujutro je  dobio pomoć od lokalne babe koja se bavi liječenjem tih stvari tako da dalje nije bilo problema s nogom.

Nakon kave i obilnog doručka (Firči kupio) nastavili smo za Beograd, putem smo stali na ručak i pivo u Staru Pazovu kod našeg novog prijatelja Branislava Bašića Pekara. On je književnik koji se oduševio koncertom u Novom Sadu pa nas je fino ugostio i pozvao da sudjelujemo u njegovom budućem projektu. Trebao bi sastavljati neku knjigu o starim i novim regionalnim rock imenima (tako nešto). U Beograd smo stigli na vrijeme i propisno odradili tonsku. Svirka je bila još bolja neg večer prije, klub odlično popunjen, publika luda, stampedo na binu ko u Vintageu, nosili me na rukama i svašta lijepo. Smještaj super . Sutradan smo imali vremena da prije nastavka puta razgledamo malo Beograd i veslo smo nastavili dalje.

U Kragujevcu nas je dočekao novi prijatelj Đorđe s kojim smo bili ranije u kontaktu preko fejsa. On nas je odveo do kluba (nakon jedne smiješne epizode koju neću trpat u ovaj izvještaj al mogu uz pivu)…klub fin, jedini problem je što smo imali samo pivu u boci, hrana bila u redu . Koncert je bio super, publika i domaćini ekstremno zadovoljni tako da smo upisali još jednu pobjedu. Nakon koncerta smo čak otišli na trance party i odlično se zabavili. Smještaj u domaćina, vozio nas taxijem i sutra nas sigurno vratio do kluba po opremu.

Putem do niša smo svratili u Kruševac do naših dragih ZAAovaca na ručak i jam sesion. Oni su nam se pridružili na putu za Niš. Manja prometna nezgoda na cesti za Niš, krive su Srpske Autoceste i znakovi za radove koji nisu otporni na jak vjetar pa smo tako zakačili jedan i iskrivili felgu od auta što nam je sutra oduzelo par sati vremena. U Nišu gadno nevrijeme pa koncert nije bio najposjećeniji ali one ljude koji su bili smo propisno oduševili. Same riječi hvale i od voditelja programa kluba koji je vatreno zainteresiran za buduću suradnju.

Sutradan uz veliku pomoć voditelja klupskog programa pronašli vulkanizera, odlučno i raspoloženo se zaputili prema Nikšiću i…izgubili se…nekako…totalno…došli do kraja asfalta u nekom brdskom selu haha…tu izgubili dva sata…Zbog svega toga smo u Nikšić debelo kasnili, ali smo bili u stalnom kontaktu s gazdama kluba i preko njih i s publikom pa smo, iako smo ulazili u klub u trenucima kad smo već trebali bit gotovi, odsvirali odličan koncert pred krcatim  pubom.  Ljudi su oduševljeni (već je to stara publika), gazda također, rekao je nabaciti samo riječi hvale organizatorima Lake Festa i Bedem Festa. Smještaj odličan, večera je izostala zbog kašnjenja ali iskupili su se ujutro odličnom pizzom (crnogorskom), all you can drink pićima i intervjuom za Pink Televiziju.

E da…s ekonomske strane, vratili smo se kući sa  osmijehom koji još ne mogu izbrisat s lica.ww mort 6

P.S. Valjalo bi ponovit na proljeće, dodat još koji grad…