Članovi

mort

Članovi sa lijeva na desno:  Jakov Maleš  KIKOS, Milan Mijač MILE, Bože Blajić ZVRK,  Ivan Katić JOHN.

Mediji o nama

“Sinjani su rado viđeni gosti na domaćem terenu, ali i u susjednoj BiH, u čijim su brojnim gradovima već stekli vjernu publiku željnu njihovih uvjerljivih i energičnih nastupa. Tako su svojim automobilom proteklih mjeseci iz vikenda u vikend putovali prema Čapljini, Trilju, BanjojLuci, Bihaću, Livnu, Zagrebu, Neumu, Benkovcu, Šibeniku…”

Mirela Goreta, Slobodna Dalmacija

“Daroviti Sinjani bez kompromisa i s mnogo charliechaplinovskog humora seciraju društvenu zbilju, u paradoksima svakodnevice nalaze inspiraciju za tekstove, i sve to umotavaju u čvrsti gitaristički psihodelični pub-rock s elementima bluesa i countrya. Njihova glazba je glazba malog grada u kojem nema perspektive za mlade, u kojima caruje dosada i prepuštenost samima sebi. Grupa M.O.R.T. ima fantastičnu scensku prisutnost, a još veće od toga je njihova autentičnost. Iako ne sviraju ništa novo, grupa je uspjela blues, country, rock i punk obrasce prilagoditi sebi, kako su to činili Partibrejkersi i Majke, a vjerujem, ako se u međuvremenu ne propiju i ne počnu kockati, da će imati veliku karijeru.”

Zoran Tučkar, Muzika.hr

“Relativno skroman prostor Split Circusa bio je ovom prilikom popunjen do maksimuma, a svoj splitski akustični koncert M.O.R.T je odradio u poprilično opuštenoj atmosferi, gotovo kućnoj.”

Martina Melvan, infozona.hr

“Za svakog ponešto, reklo bi se. Premda glazbeno nisu dotjerani (na omotu piše da se Kikos uči svirati bas, a bubnjar Mile je naučio ubrzavati ritam), njihova snaga su jednostavno koncipirane melodične pjesme koje imaju svoju priču i težinu u sklopu r’n’r svjetonazora. Promukli punkerski vokal, melodični basovi, dostatan ritam i od svega ponajbolji gitaristički rad, M.O.R.T. je već plasirao na listu velikih nada (pobjednici Jelen Demofesta u Banja Luci 2013) od kojih valja očekivati nova intrigantna ostvarenja. Oba palca gore!”

Biografija

M.O.R.T.  je beskompromisni punk – blues band iz Sinja (Hrvatska), žestokog zvuka i živih nastupa. Kostur benda, John, Zvrk i Kikos, postoji još od jeseni 2003. godine. Krajem 2012. godine dolazi sadašnji bubnjar Mile i tada snimaju prvi puni demo album ˝Vrhunsko dno˝, koji je objavljen u ljeto 2013. Od tada su održali brojne nastupe u Hrvatskoj, BiH, Sloveniji, Srbiji , Austriji, Bugarskoj i Crnoj Gori; što samostalne, što na festivalima na od kojih se ističe pobjeda na Jelen Demofestu u Banjoj Luci, pobjeda na Rock Off-u, finale HR demo kluba 2012. i treće mjesto na WHF-u 2013. godine. U srpnju 2014. godine izlazi album ˝Odjel za žešće˝ koji je pobrao odlične kritike, ujedno i epitet „albuma godine“ na svim glazbenim portalima. Početkom 2015. godine bend je nominiran za nagradu PORIN u kategoriji novi izvođač. Treći službeni album „Tužna kocka“ izašao je prvog aprila 2016. godine i još jednom su sve kritike dovele album u kategoriju albuma godine. „Tužna kocka“ je također nominirana za nagradu PORIN u kategoriji Rock album godine.
M.O.R.T. iza sebe ima preko 400 koncerata u 5 godina, 20 video spotova, preko 8 milijona pregleda po YouTube-u, četiri vrhunska albuma, više od 50 000 televizijskih prikazivanja…

Bend je upravo u procesu promoviranja četvrtog studijskog izdanja “Standing running man” kompletnog na engleskom jeziku.

“M.O.R.T. je uvijek na turneji, šireći energiju i njihovu glazbu.”